Kennisartikelen

5 vragen en antwoorden over hygiëne
27 mrt 2025

Als je een bakkerij hebt, krijg je te maken met voedselveiligheidsregels. Voor de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers is dit heel belangrijk....

Lees meer
Bakkerseczeem, kun je dat voorkomen?
14 okt 2024

Veel bakkers denken dat het bij het vak hoort: eczeem, oftewel droge, rode, jeukende handen met o.a. scheurtjes, kloofjes of blaasjes. Je handen zijn tenslotte de hele dag...

Lees meer
Hoe verlaag ik acrylamide in ontbijtkoek?
7 okt 2024

Jaarlijks doet de NVWA onderzoek naar acrylamidegehaltes in bakkerijproducten. Bakkers zijn namelijk net als andere ondernemers in de voedselketen verplicht om het...

Lees meer
Kruisbesmetting met allergenen: wel of geen waarschuwing?
15 feb 2024

U kent natuurlijk de 14 wettelijk vastgestelde allergenen. Als bedrijf bent u verplicht consumenten hierover te informeren als...

Lees meer

Pagina's