13 mrt 2025
Gemaksgeneratie en ambachtelijke bakkers

Even snel een vers roombroodje, croissantje of krentenbol op het vuistje? Uit consumentenonderzoek van YouGov (GfK) blijkt dat de directe consumptie bij de bakker de...

Lees meer
4 nov 2024
Zo werk je veilig met frituurolie

Oliebollen en Nederlanders zijn als stokbrood en Fransen. Onvermijdelijk komen aan het einde van het jaar overal de frituurpannen weer ...

Lees meer
24 okt 2024
Wat kan je als bakker met de trend rondom eiwitten?

We zien steeds meer producten in de schappen met ‘extra eiwitten’ of met de voedingsclaim ‘eiwitrijk’. Van kwark tot chips, en zelfs brood met extra eiwitten. Bewuste...

Lees meer
18 jun 2024
Biologisch: de logische stap voor de duurzame bakker?

De bakkerijsector kent op het gebied van duurzaamheid verschillende uitdagingen, hoewel brood een duurzaam imago heeft en ook een relatief duurzaam product is. De...

Lees meer

Pagina's