Verspillingsvrije Week

“Het oude sneetje, achtergebleven, als laatste gekozen. Maar weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde!” De Ode aan het Oude Sneetje beschreef mooi de boodschap die nog altijd relevant is. Er wordt te veel van ons lekkere en voedzame brood weggegooid en dat is broodzonde!

U bakt immers met passie, en stopt liefde en aandacht in uw product. En het kost bovendien tijd, energie en grondstoffen om een lekker en voedzaam brood te bakken. De Nederlandse consument verspilt zo’n 3 boterhammen per week, ruim 60 miljoen boterhammen per week in heel Nederland. Tijd om daar samen verandering in te brengen!

Van 11 t/m 17 september haken wij aan bij de Verspillingsvrije Week waarin we heel Nederland willen aanzetten om minder voedsel, en dus ook brood, te verspillen. Doet u mee?

Download hier gratis materialen!

Speciaal voor de bakkerij heeft NBC een mini consumentencampagne ontwikkeld met materiaal dat u kunt gebruiken in uw winkel(s) en op uw online kanalen tijdens de Verspillingsvrije Week. Door de consument een kijkje te geven in de wereld achter brood, willen we waardering creëren en daarmee de houding ten aanzien van brood weggooien veranderen. Natuurlijk met het uiteindelijke doel dat de consument minder brood weggooit. Want elke boterham is het waard om op te eten, ook de laatste!

Download hier:
- Digitale flyer "De wereld achter brood" 
- Interactieve pdf "De Wereld Achter Brood" met plek op de flyer om eigen logo in te plaatsen
- Open Indesign bestand om de flyer zelf te bewerken (indd en idml bestand) 

- Slides voor narrowcasting (.png)
- Social media posts (voor elke dag één post in de Verspillingsvrije Week) - zie hieronder:

   

Download de afbeelding
(Facebook en Instagram)

Download de afbeelding

Download de afbeelding
(Facebook en Instagram)

Brood begint bij graan. Net als bij druiven geeft iedere graansoort zijn eigen smaak en karakter aan brood. Ook de locatie, het klimaat, de bodemsoort en de manier van telen hebben hier veel invloed op. Om die reden zijn er betere en mindere ‘broodjaren’.

Ieder jaar gaan de boer, de molenaar en de bakker aan de slag om van de oogst het lekkerste brood te maken. Weten hoe? Neem een kijkje in de wereld achter brood!

#verspillingsvrij #brood #graan #teelt

Brood verspillen? Broodzonde!

Iedere dag belanden er zo’n 350.000 broden in de prullenbak bij mensen thuis. Dat zijn 8,5 miljoen boterhammen!

Van 11-17 september wordt heel Nederland in de Verspillingsvrije week geïnspireerd om minder voedsel te verspillen. Dus ook brood. Minder brood verspillen is goed voor het klimaat en de portemonnee! Doe jij ook mee?

#verspillingsvrij #brood #klimaatbewust

Van het zaadje in de grond... totdat je brood kan kopen in de winkel. Er gaat een heleboel aan vooraf.

Weten hoe het zit? Neem een kijkje in de wereld achter brood! 

#verspillingsvrij #brood #bakker #broodproductie #voedselketen #wereldachterbrood

  

Download de afbeelding
(Facebook en Instagram)

Download de afbeelding (Facebook en Instagram)

Download de afbeelding
(Facebook en Instagram)

Brood verspillen? Broodzonde! Bewaar brood op een donkere plek bij kamertemperatuur of vries brood in! Daardoor heb je elke dag vers brood en gooi je minder snel brood weg.

Vind hier meer tips om langer van brood te genieten!

#verspillingsvrij #brood #bewaren #verspillingsvrijeweek

Brood verspillen? Broodzonde!

Als je elke boterham eet, ben je lekker bezig voor de planeet!

Elke boterham is het waard om op te eten, ook de laatste. Gelukkig kun je van oud brood nog veel lekkers maken. Probeer de broodschotel eens! 

Check het recept en deel ook jouw inspiratie in de comments: wat is jouw favoriete verspillingsvrije broodmaaltijd?

#verspillingsvrij #brood #recept #broodmaaltijd 

Brood verspillen? Broodzonde! 

Elke boterham is het waard om op te eten, ook de laatste. Gelukkig kun je van oud brood nog veel lekkers maken. Probeer de French toast eens als ontbijt. Lekker met banaan en chocolade!

Als je elke boterham eet, ben je lekker bezig voor de planeet!
 
Check het recept en deel ook jouw inspiratie in de comments: wat is jouw favoriete verspillingsvrije ontbijt?

#verspillingsvrij #brood #banaan #chocolade #frenchtoast #recept #ontbijttip #duurzaameten #inspiratie

   

Download .gif of .mp4

  

Het oude sneetje, achtergebleven, als laatste gekozen. Maar weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde!

Rooster je oude boterham in een broodrooster of in de pan. Zo kun je langer van brood genieten! Vind hier meer tips. 

#verspillingsvrij #brood #duurzaamkoken

 

 

Brood & Duurzaamheid

Wilt u weten wat NBC nog meer onderneemt om duurzaamheid binnen de bakkerijsector in kaart te brengen en te stimuleren?

Neem een kijkje op de projectpagina Brood & Duurzaamheid