Subsidies voor trainingen

Ambachtelijke en industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) kunnen gebruikmaken van SFB-subsidie op specifieke, van tevoren beoordeelde trainingen. Vanaf nu kunnen bedrijven ook subsidie aanvragen voor trainingen die SFB niet al van tevoren heeft beoordeeld. Daarnaast verloopt de toekenning van subsidie voor een aantal trainingen voortaan op een andere manier. 

Sinds dit voorjaar de FoodBase-trainingen vervielen, heeft Stichting Bakkracht samen met SFB gezocht naar alternatieven voor deze trainingen. Voor een groot deel van de trainingen, waaronder de essentiële trainingen, is inmiddels een alternatief beschikbaar dat in aanmerking komt voor 35% subsidie op de kosten (exclusief btw).

Om de toegang tot trainingen te waarborgen en het aanbod van trainingen verder te vergroten, kunnen bedrijven daarnaast sinds kort subsidie aanvragen voor:

  • maatwerk- en incompanytrainingen van Bakery Institute

Vanwege deze uitbreiding verloopt de toekenning van subsidie vanaf nu soms anders dan je gewend bent. Op www.bakbekwaam.nl staat de informatie op een rijtje. 

Terug naar nieuws