Bakkerijen worden door retailers en consumenten geacht vooruit te denken en nieuwe producten te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn de vraag naar cleanlabel producten, allergeenvrije broodsoorten en gemaksvoedsel. Welke invloed heeft dit op het productieproces?
De markt groeit mede door de stijgende broodconsumptie, maar de marges staan onder druk en de publieke aandacht voor voedselveilig produceren neemt toe. Transparantie, flexibiliteit, voedselveiligheid en automatisering zijn belangrijke thema’s voor de nabije toekomst.
Habasit, de wereldwijde marktleider in de proces- en transportbandenindustrie, wil graag kennis met u delen over deze actuele thema’s en toekomstverwachtingen voor het bakkerij segment tijdens het seminar: 'Het bakkerijproces van de toekomst'.
Dat doen ij in samenwerking met WP-Haton, European Bakery Innovation Centre en het NBC.
Sprekers
Olaf Heide
Industry Segment Manager, Habasit AG
Frank Janssen
Manager Marketing & Communicatie, NBC
Dr. Ir. Peter Weegels
Director EBIC, European Bakery Innovation Centre
Henk Snellink
Managing Director, WP-Haton B.V.
Programma
Datum: Dinsdag 8 april 2014
Locatie: NBC te Wageningen
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 13.15 Welkom
13.15 - 13.45 NBC - Frank Janssen - hoe staat de Nederlandse bakkerij markt er nu voor?
13.45 - 14.15 EBIC - Peter Weegels - feiten en fabels over bakkerijgrondstoffen
14.15 - 14.45 Habasit - Olaf Heide - welke trends hebben invloed op uw productieproces?
14.45 - 15.15 Pauze
15.15 - 15.45 WP-Haton - Henk Snellink - van aanbodgedreven productie naar vraaggestuurde dienstverlening
15.45 - 16.15 Habasit – Olaf Heide – praktische voorbeelden van procesverbeteringen
16.15 - 16.45 Paneldiscussie
16.45 - 18.00 Netwerkborrel
Contactpersoon: Susan Dijkhuizen
Tel. +31 (0) 33 2472030, susan.dijkhuizen@habasit.com
Dit seminar, dat u kosteloos aangeboden wordt, is bedoeld om kennis te delen over actuele thema’s en toekomstverwachtingen. De inhoud van deze dag raakt een ieder die actief is in het bakkerij segment met name personen die werkzaam zijn in de functie van directie, plant manager, R&D, (Hfd.) technische dienst, engineering en project manager.
Inschrijven voor het seminar - het bakkerijproces van de toekomst