Nieuws

2 Nov 2017
Op deze door Koopmans Meel en het NBC georganiseerde dag kregen 100 bakkers uit het hele land nieuwe inzichten geserveerd in hoe de perfecte oliebol anno nu te bakken. “Gebruik ingrediënten en technieken die passen bij het collectieve smaakgeheugen”, was de boodschap van Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek dat al jaren de AD Oliebollentest uitvoert. Oftewel, gebruik datgeen wat de consument verwácht! Deze smaak hoort nou eenmaal bij een goede oliebol.
29 Sep 2017
Ook dit jaar wordt het oliebollenseizoen afgetrapt tijdens de Oliebollen Experience bij het NBC in Wageningen. Net als voorgaande jaren nemen Koopmans Meel en het NBC bakkers en kraambakkers mee in hoe de beste oliebol gebakken wordt.
19 Sep 2017
Met inspiratie van Meester Boulanger Peter Bienefelt Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. De nieuwe Schijf van Vijf promoot expliciet volkoren en de vraag bij consumenten naar deze producten groeit. Ook de wetenschap toont steeds duidelijker aan hoe gezond volkorenproducten zijn! Hoe kunt u als bakker of winkelmedewerker meer uit volkorenproducten halen? Ontdek het tijdens de VolkorenExperience die wij samen met de NBA organiseren!
12 Sep 2017
Wageningen 12 september 2017 – Op 1 oktober 2017 zal het Warenwetbesluit Meel en brood op een aantal punten wijzigen. De grootste impact is de wijziging van de definitie van brood. Door deze wijziging zullen vrijwel alle broodsoorten aan de wettelijke zoutnorm van 1,8% zout op drogestof moeten voldoen. Bedrijven hebben tot 1 oktober 2018 de tijd om de nieuwe regels te implementeren.
21 Aug 2017
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het eten en gebruik van eieren van meerdere pluimveebedrijven, vanwege de aanwezigheid van de schadelijke stof fipronil. Fipronil is een anti-luizenmiddel dat niet gebruikt mag worden in pluimveesector. Toch is fipronil in eieren aangetroffen. Met dit nieuwsbericht informeren wij u als bakkerij in hoeverre dit bakkerijproducten treft – volgens de nu bekende informatie – en welke acties u nu kunt ondernemen.

Pages