Nieuws

19 Sep 2017
Met inspiratie van Meester Boulanger Peter Bienefelt Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. De nieuwe Schijf van Vijf promoot expliciet volkoren en de vraag bij consumenten naar deze producten groeit. Ook de wetenschap toont steeds duidelijker aan hoe gezond volkorenproducten zijn! Hoe kunt u als bakker of winkelmedewerker meer uit volkorenproducten halen? Ontdek het tijdens de VolkorenExperience die wij samen met de NBA organiseren!
12 Sep 2017
Wageningen 12 september 2017 – Op 1 oktober 2017 zal het Warenwetbesluit Meel en brood op een aantal punten wijzigen. De grootste impact is de wijziging van de definitie van brood. Door deze wijziging zullen vrijwel alle broodsoorten aan de wettelijke zoutnorm van 1,8% zout op drogestof moeten voldoen. Bedrijven hebben tot 1 oktober 2018 de tijd om de nieuwe regels te implementeren.
21 Aug 2017
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het eten en gebruik van eieren van meerdere pluimveebedrijven, vanwege de aanwezigheid van de schadelijke stof fipronil. Fipronil is een anti-luizenmiddel dat niet gebruikt mag worden in pluimveesector. Toch is fipronil in eieren aangetroffen. Met dit nieuwsbericht informeren wij u als bakkerij in hoeverre dit bakkerijproducten treft – volgens de nu bekende informatie – en welke acties u nu kunt ondernemen.
9 jun 2017
Begin maart is de inschrijving gestart voor de nieuwe Meesterexamens Boulanger en Patissier. Op de vakbeurs Bakkersvak heeft een aantal kandidaten zich al ingeschreven. Kandidaten die ook nog willen deelnemen aan het examen kunnen zich nog inschrijven tot en met 2 juli 2017.
9 jun 2017
Witbrood zou voor sommige mensen gezonder zijn dan volkoren, zo schreven verschillende media. Zij baseren zich op een nieuwe studie waaruit dit zou moeten blijken. Deze bevinding gaat in tegen de aanbevelingen van het Voedingscentrum en andere voedingsautoriteiten. Hoe zit het nu?

Pages