Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Zout

23 mei 2017
Brood mag maximaal 1,8% zout op droge stof bevatten. Waar kunt u vooral op letten? Het NBOV zet een aantal punten op een rij. Zij vroegen ook een bakker die aan de slag ging met minder zout naar zijn ervaring en tips! Meer weten
22 mei 2013
Het aanbod van zoutvervangers en methoden om zout (natriumchloride) te vervangen wordt steeds groter. Kennis over deze verschillende producten en methodes kan u helpen de nut en de noodzaak hiervan te bepalen. Zo kunt u overwegen of, ondanks het advies vanuit de branche dat zoutreductie van 1,8% op meelbasis naar 1,5% heel goed zonder zoutvervangers kan, u baat zou kunnen hebben bij gebruik van deze producten of methoden. Meer weten
22 mei 2013
Zoutvervangers zijn bij het reduceren van het zoutgehalte van 1,8% op meelbasis naar 1,5% niet nodig. Toch kan het, om verschillende redenen, zijn dat u het gebruik van een zoutvervanger overweegt. Een methode om zout (natriumchloride) te vervangen, is door andere minerale zouten te gebruiken. Voorbeelden zijn kaliumchloride (KCl), ammoniumchloride, calciumchloride, magnesiumsulfaten of mixen daarvan. Meer weten

Pages