Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Zout

28 jun 2017
- informatie NBOV -Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2014 samen met de KHN (horeca), Veneca (contractcatering), CBL (supermarkt) en de FNLI (voedingsmiddelenindustrie) een akkoord getekend voor het gezonder maken van het productaanbod naar 2020 toe. Dit betekent dat zoveel mogelijk sectoren actief met zoutreductie, verzadigd vetreductie en suikerreductie aan de slag moeten gaan. De tabel laat de stappen zien die tot nu toe in de verschillende sectoren zijn ondernomen. Bron: NBOV Meer weten
23 mei 2017
Brood mag maximaal 1,8% zout op droge stof bevatten. Waar kunt u vooral op letten? Het NBOV zet een aantal punten op een rij. Zij vroegen ook een bakker die aan de slag ging met minder zout naar zijn ervaring en tips! Meer weten
22 mei 2013
Het aanbod van zoutvervangers en methoden om zout (natriumchloride) te vervangen wordt steeds groter. Kennis over deze verschillende producten en methodes kan u helpen de nut en de noodzaak hiervan te bepalen. Zo kunt u overwegen of, ondanks het advies vanuit de branche dat zoutreductie van 1,8% op meelbasis naar 1,5% heel goed zonder zoutvervangers kan, u baat zou kunnen hebben bij gebruik van deze producten of methoden. Meer weten

Pages