Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Vetten

8 dec 2015
Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren. Vetten komen zowel in vloeibare vorm (oliën) als in vaste vorm voor.Vetten kunnen we op verschillende manieren onderverdelen;naar herkomst:plantaardige vetten endierlijke vetten.Op basis van de scheikundige samenstelling; het vet bestaat uit verschillende onderdelen: Meer weten
9 mei 2017
In het artikel ‘Wat zijn vetten’ is een onderscheid gemaakt tussen verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren.  Onverzadigde vetten zijn goed voor de gezondheid daarentegen verzadigde vetten juist niet.Transvetzuren zijn onverzadigde vetzuren die nog slechter zijn voor onze gezondheid dan verzadigde vetzuren. Waarom zijn transvetzuren, terwijl dat onverzadigde vetzuren zijn, zo slecht voor de gezondheid en waar zitten ze in? Meer weten
9 mei 2017
Vetten worden in bakkerijproducten gebruikt vanwege de technologische eigenschappen en smaak. Op de markt zijn verschillende soorten vetten te vinden van verschillende kwaliteit. Afhankelijk van de eisen die u stelt, kunt u kiezen uit verschillende producten. Meer weten