Valt uw bedrijf onder de categorie ‘industrie’, dan gelden naast de voorwaarden uit de Hygienecode voor de Brood- en Banketbakkerij nog andere eisen en voorwaarden. Deze staan in een aanvullende module op de Hygiënecode en heet ‘Aanvullende eisen voor bedrijven die vallen onder de categorie industrie’. De module is te vinden als paragraaf 4.7. Of uw bedrijf ook valt onder de categorie ‘industrie’ leest u in artikel ‘Aanvullende module Hygienecode: moet ik daaraan voldoen?’
In de module worden aan drie onderwerpen eisen gesteld:
- Het beheersen van gevaren in grondstoffen: dit is van toepassing op alle grondstoffen van eindproducten die aan derden worden geleverd;
- Het beheersen van microbiologische criteria: dit is van toepassing op alle producten die vallen onder de eventuele EG-erkenning en op alle productgroepen wanneer de hoofdactiviteit van het bedrijf ‘levering aan derden’ is;
- Eisen voor inkoop en verwerking van (producten met) rauwe ingrediënten van dierlijke oorsprong (EG-erkenning): geldt voor alle bedrijven die hiervoor volgens de beslisboom van de NVWA een EG-erkenning nodig hebben.