Kennisartikelen

Acrylamidegehalte beperken in decemberproducten
19 feb 2024

Typisch Nederlandse producten die vooral in (de weken voorafgaand aan) december gemaakt en gegeten worden zijn kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas. Dit zijn...

Lees meer
Achtergrondinformatie acrylamide
18 jun 2019

In dit artikel leest u wat acrylamide is, hoe het wordt gevormd, hoe schadelijk het is en wat de bijdrage van voedingsmiddelen aan de inname is. 

Lees meer
Acrylamide voedingsmiddelen - Europees beleid en aandachtsgebieden
15 sep 2020

Acrylamide staat ook op de Europese agenda. De Europese Commissie heeft beleid opgesteld aangaande het onderzoek in voedingsmiddelen door lidstaten en bedrijven naar de...

Lees meer
Alles over acrylamide
6 mei 2024

Acrylamide, wat is het?

Acrylamide ontstaat onbedoeld tijdens de bruinkleuring wanneer je koolhydraatrijke producten verhit boven 120°C - zoals bij...

Lees meer

Pagina's