De naam (officiële aanduiding) van uw brood zegt hoe het product is samengesteld en dat is belangrijk voor de consument. Het vaststellen van de juiste naam vergt daarom een zorgvuldige aanpak. Het Warenwetbesluit Meel en brood stelt namelijk eisen aan de naamgeving van broden. Dit betekent dat zogenaamde “gereserveerde aanduidingen" voor broden heel specifiek gekoppeld zijn aan de verhouding van de granen in het meelbestanddeel (decoratie telt niet mee) of aan het gebruikte rijsmiddel. Ook wanneer u één specifiek graan noemt in de aanduiding, moet dit voldoen aan de regels die in het Warenwetbesluit Meel en brood zijn vastgelegd. "Tarwebrood" is bovendien geen synoniem meer voor "bruinbrood". Het is daarom belangrijk dat u goed controleert of uw huidige receptuur voor bijvoorbeeld een “speltbrood” wel voldoet aan de eisen voor deze naamgeving. Ook nieuwe producten moeten natuurlijk voldoen aan de wettelijke regels. Wij helpen u een handje!
Dit artikel is onderdeel van het Dossier Warenwetbesluit Meel en brood.