Kennisartikelen

Akkoord Verbetering Productsamenstelling; acties voor de bakkerijsector
8 jun 2021

Het voedingsaanbod voor de consumenten verbeteren; dat is waar de overheid en producenten mee bezig zijn. De levensmiddelenindustrie zet zich hier al jaren voor in en in...

Lees meer
Bakkerszout vervangen door zeezout; goed idee?
24 okt 2018

Bakkerszout vervangen door zeezout omdat het minder natrium bevat en daarmee beter is voor de gezondheid, klopt dat wel?

Ook voor (biologisch) brood met zeezout,...

Lees meer
Is de zoutnorm anders nu het Warenwetbesluit Meel en brood wijzigt?
8 dec 2020

Dit is één van de vragen die wij van bakkers ontvingen na...

Lees meer
Zoutvervangers: minerale zouten
28 okt 2019

Zoutvervangers zijn bij het reduceren van het zoutgehalte van 1,8% op meelbasis naar 1,5% niet nodig. Toch kan het, om verschillende redenen, zijn dat u het gebruik van...

Lees meer

Pagina's