Vacature Projectmanager 32-36 uur

Ben jij het talent in organiseren? Vind je het leuk om projecten, zowel B2B als B2C, op te zetten, vorm te geven en tot uitvoer te brengen, dan is dit je kans! Wij zijn per direct op zoek naar een Projectmanager die ons helpt onze organisatie verder te laten groeien.

Wat ga je doen?

Als projectmanager bij het Nederlands Bakkerij Centrum help je de bakkerijsector te versterken en verder te laten groeien. Dit doe je met een team van andere projectmanagers en projectmedewerkers. Hierbij kennen we ‘business’ gerichte projecten (B2B), als Bakkerszout 2.0 of het gebruik van meer graan van eigen (Nederlandse) bodem. Bij deze projecten zijn vaak ook kennisspecialisten van NBC of uit de sector betrokken. Tevens coördineren we consumentgerichte projecten als de huidige broodcampagne ‘Brood, goed verhaal!’, het Nationaal Schoolontbijt of de Week van het Brood. Ook deze projecten voeren we uit in nauwe samenwerking met organisaties uit de sector zelf.

Concreet betekent dit dat je o.a. aan de slag gaat met…

 • het opzetten, vormgeven en uitvoeren van genoemde of in de toekomst andere projecten, volgens de projectstructuur die NBC hanteert;
 • onderhouden van contacten met stakeholders, leveranciers, sponsoren en andere partijen die bij de projecten betrokken zijn;
 • het aansturen van het projectteam (bij grotere projecten) en ondersteunende diensten;
 • het realiseren van de projecten volgens planning, urenverantwoording en budget;
 • overige algemene projectwerkzaamheden zoals het verwerken van facturen, projectverslagen, etc.

Profiel

Je bent een enthousiaste en gedreven projectmanager op HBO niveau met minimaal 3 jaar ervaring in consument (B2C) of business gericht projectmanagement (B2B). Het spreekt voor zich dat je voor deze functie organisatietalent nodig hebt, dat je stevig in je schoenen staat en dat je zelfstandig beslissingen durft te nemen. Een beetje lef is dus zeker meegenomen. Je werkt zelfstandig, gestructureerd, denkt conceptioneel en bent resultaatgericht. Je bent niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, ben je in staat de voortgang van projecten te managen en weet anderen te motiveren en aan te sturen. Kennis van voeding is niet persé nodig, maar kan handig zijn.

Functie-eisen:

 • afgeronde opleiding op HBO niveau;
 • beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties:

 • plannen & organiseren
 • doortastend en oplossingsgericht
 • teamleider & teambouwer
 • flexibel

Standplaats

Wageningen, met werk- en klantbezoeken door het land

Over het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) verzorgt collectieve activiteiten om de bakkerijsector sterker, weerbaarder en wendbaarder te maken. Dit betreft zowel product- als mensgerichte activiteiten. De functie die we nu willen invullen is productgericht. Dit sluit echter niet uit dat er af en toe ook een meer mensgericht project aan je wordt toegekend.

Wij bieden jou

 • een aanstelling met uitzicht op een vast contract;
 • werken in een leuk en professioneel team;
 • goede werksfeer;
 • een 32/36 urige werkweek.

In deze functie is veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Ook is er ruimte om mee te denken hoe we als NBC de bakkerijsector kunnen ondersteunen om deze sterker te maken en verder te laten groeien. We belonen jouw inzet met een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Klink dit als jouw nieuwe baan?

Mail dan je CV met motivatie voor 1 maart 2023 naar Jeannette Saris, HR-medewerker via j.saris@nbc.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Frank Janssen, manager NBC via f.janssen@nbc.nl. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.nbc.nl.