
Er is voor u als ondernemer veel veranderd op het gebied van etikettering. Zo is op 13 december 2014 de Verordening voedselinformatie (1169/2011) van kracht gegaan en is de huidige Etiketteringsrichtlijn (2000/13) en het daaraan gekoppelde Warenwetbesluit Etikettering van levensmiddelen te komen vervallen. De invoering van de verordening voedselinformatie brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Een belangrijke verandering met verstrekkende gevolgen voor de praktijk is, dat allergeneninformatie nu ook voor onverpakte producten beschikbaar moet zijn voor de consument. Hieronder download u enkele praktische tools om u en uw medewerkers te helpen met deze nieuwe regelgeving. Meer over de veranderende regelgeving leest u hier.
Hieronder download u het Stappenplan, een Inventarisatiedocument en de handige Winkelhulp voor allergenen. Indien u hulp of advies wenst bij de nieuwe regels, neem dan contact op met het NBC Kennisloket via 0317 47 12 12 of vul het contactformulier in.
Realiseert u zich dat SpecsPlaza een belangrijk hulpmiddel is om over actuele informatie over uw grondstoffen te beschikken. Met een combinatie van SpecsPlaza en daaraan gekoppelde bakkerijsoftwarepakketten voor het etiketteren van voorverpakte producten kunt u zich ook goed voorbereiden op de nieuwe regels voor etiketten. Denk bijvoorbeeld aan de juiste volgorde van ingrediënten in de ingrediëntenlijst, de accentuering van allergenen in de ingrediëntenlijst en de eventuele berekening van de voedingswaarde van uw producten.