Voedselveiligheidsinspecties

Wanneer u en uw medewerkers binnen uw bedrijf werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij, is het mogelijk om uw bedrijf daarop te laten toetsen. SVVW komt dan bij uw bedrijf langs voor een hygiëne-inspectie.

Werkwijze
Een hygiëne-inspecteur van de Stichting Voedsel Veiligheidsinspectie Wageningen komt onverwachts langs voor een inspectie op hygiëne en voedselveiligheid. De inspecteur beoordeelt uw bedrijf op diverse punten. Voorafgaand aan de eventuele inspectie moeten zes monsters van uw producten voor microbiologisch onderzoek genomen en onderzocht zijn. Er mogen geen monsters afwijken van de norm uit de Hygiënecode.

Wanneer u de inspectie met een goed resultaat afrondt, toont u aan dat u een goed werkend voedselveiligheidssysteem in uw bedrijf heeft ingevoerd. Hiermee onderscheidt u zich van uw concurrenten bij afnemers en klanten. U ontvangt hiervan een rapportage en een bewijs waarmee u kunt aantonen dat u een goed werkend voedselveiligheidssysteem heeft.

 

Kijk voor meer informatie over deze hygiëne-inspectie of over SVVW op de website van de Stichting Voedsel veiligheidsinspectie Wageningen (SVVW).