Haal meer uit uw volkoren tijdens de Volkoren Experience

We kunnen veel meer met volkoren!!
Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. De wetenschap toont steeds duidelijker aan hoe gezond volkorenproducten zijn. De nieuwe Schijf van Vijf promoot expliciet volkoren en de vraag bij consumenten naar deze producten groeit.  Hoe kunt u als bakker of winkelmedewerker meer uit volkorenproducten halen? Ontdek het tijdens de Volkoren Experience op dinsdag 14 maart. Deze dag wordt voor u georganiseerd in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie (NBA).
Workshop Volkoreninspiratie van Meester Boulanger Peter Bienefelt
Dat we meer met volkoren kunnen dan u misschien denkt, bewijst Peter Bienefelt. U gaat samen met hem aan de slag. Een mooie manier om volkorenmeel te verwerken is door middel van een waterrijk deeg te gebruiken. In deze workshop doen we dat door gebruik te maken van een kookstuk. Ook wel een Brühstuck benoemd. Daarnaast maken we een ’Brioche achtig deeg’, dit geeft een prachtige volkoren variant voor kleine broodjes, deze stijl is voor veel smaken toepasbaar

Complete programma
  • Volkoren en Gezondheid; wat kunt u klanten vertellen?
    door Maag Lever Darm Stichting & Zsuzsan Proos van het NBC
  • Volkoren is een trend; hoe goed verkoopt volkoren?
    door Frank Janssen van het NBC
  • 100% volkoren certificering
    door Flip van Straaten van het NBC
  • Workshop Volkoren inspiratie
    door Meester Boulanger Peter Bienefelt
  • Keuring volkorenproducten
    Meegebrachte volkorenproducten bespreken met de Keurmeesters van het NBC

Over deze workshop
Datum: dinsdag 14 maart
Tijd: van 9:30 – 14:00 uur
Locatie: NBC, Agro Business Park 75-83, Wageningen
Kosten: € 95,- excl. BTW per deelnemer (na aftrek subsidie)
Aanmelden workshop

Contact
Voor meer informatie over de inhoud van deze workshop kunt u terecht bij het NBC (Petra Kuiper, manager productbeoordeling en procesadvies) via 0317 - 47 12 12. Voor vragen over inschrijving en deelname dient de NBA als aanspreekpunt.