Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Voedingswaarde

27 jan 2017
Op 13 december 2016 traden de regels rond de verplichte voedingswaardevermelding op voorverpakte producten in werking. Maar welke bedrijven of producten vallen nu precies onder deze uitzonderingsregel? De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft hierover een standpunt ingenomen. Meer weten
10 Oct 2016
Elk desembrood is anders, omdat er zo veel verschillen zijn in de samenstelling en het proces. Al die verschillen kunnen invloed hebben op wat desembrood met je lichaam doet. Meer weten
13 Mrt 2015
Steeds vaker wordt spelt gebruikt voor het maken van een gezond brood. Ook zou spelt, omdat het een oergraan is, meer voedingsstoffen bevatten dan het moderne tarwe. Hoe gezond een brood of voedingsmiddel is, hangt onder andere samen met de hoeveelheid aan goede voedingsstoffen (zoals vitamines, mineralen, voedingsvezels etc.) die een product bevat. Maar is spelt dan ook echt gezonder dan tarwe? Het antwoord op deze vraag kunt u lezen in dit artikel. Meer weten