Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Koolhydraten

In vrijwel alle bakkerijproducten zitten koolhydraten in de vorm van zetmeel of suikers. Deze koolhydraten zijn afkomstig van vele grondstoffen die u gebruikt in de bakkerij zoals granen, peulvruchten, kristalsuiker, glucosetroop, honing, gemodificeerd zetmeel, etc. Deze ingrediënten, en de specifieke koolhydraten die zij bevatten, hebben allen verschillende effecten op het product zoals volume, structuur, kleur, smaak en voedingswaarde. Daarnaast hebben deze verschillende koolhydraten ook effecten op de gezondheid van de mens.

De artikelen in dit dossier kunt u gebruiken als naslagwerk over de verschillende vormen van koolhydraten en hun toepassing in bakkerijproducten. Daarnaast helpt dit dossier u om:
1) Vragen te beantwoorden van consumenten over koolhydraten en gezondheid;
2) Aan de slag te kunnen met productherformuleringen zoals suikerreductie, het verlagen van het totale koolhydraatgehalte, het verhogen van het aandeel zogenaamde “langzame” koolhydraten, etc.

9 Mrt 2017
Suiker en koolhydraten worden nogal eens door elkaar gehaald. Er zitten koolhydraten in brood. Betekent dat dan ook dat er veel suikers in zitten? En waarom wordt dan suiker toegevoegd? Dit zijn zo wat vragen die bij consumenten leven. Wij geven u een aantal vragen van consumenten over suiker met een kort en bondig antwoorden dat u kunt gebruiken in uw communicatie richting uw klant.  Meer weten
6 jun 2017
Onder de diëten is het paleo-dieet in. Eten als de oermens, dat is het motto van de aanhangers van paleo. Maar wat weten we over wat zij precies aten? En in hoeverre is paleo-voeding gezond? Meer weten
30 Sep 2014
Over koolhydraten doen veel fabels de ronde. Als bakker kunt u hierover veel klantvragen krijgen. Brood en andere bakkerijproducten zijn namelijk rijk aan koolhydraten. Het zou zonde zijn als klanten door deze fabels uw producten laten staan. Hieronder leest u duidelijke antwoorden op veelgehoorde fabels: Meer weten