Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Koolhydraten

In vrijwel alle bakkerijproducten zitten koolhydraten in de vorm van zetmeel of suikers. Deze koolhydraten zijn afkomstig van vele grondstoffen die u gebruikt in de bakkerij zoals granen, peulvruchten, kristalsuiker, glucosetroop, honing, gemodificeerd zetmeel, etc. Deze ingrediënten, en de specifieke koolhydraten die zij bevatten, hebben allen verschillende effecten op het product zoals volume, structuur, kleur, smaak en voedingswaarde. Daarnaast hebben deze verschillende koolhydraten ook effecten op de gezondheid van de mens.

De artikelen in dit dossier kunt u gebruiken als naslagwerk over de verschillende vormen van koolhydraten en hun toepassing in bakkerijproducten. Daarnaast helpt dit dossier u om:
1) Vragen te beantwoorden van consumenten over koolhydraten en gezondheid;
2) Aan de slag te kunnen met productherformuleringen zoals suikerreductie, het verlagen van het totale koolhydraatgehalte, het verhogen van het aandeel zogenaamde “langzame” koolhydraten, etc.

27 Oct 2017
Als het gaat om gezondheid, draait het momenteel bij consumenten om één ding: koolhydraten. Dat zien wij in de mediaberichten en werd duidelijk op het diëtistencongres waar Brood.net aanwezig was. Er was dan ook veel interesse voor de informatie over koolhydraatarm brood. Of eigenlijk is de wettelijk juiste benaming: ‘brood met minder koolhydraten’.  De vragen die wij zoal ontvingen over brood met minder koolhydraten: Meer weten
9 Mrt 2017
Suiker en koolhydraten worden nogal eens door elkaar gehaald. Er zitten koolhydraten in brood. Betekent dat dan ook dat er veel suikers in zitten? En waarom wordt dan suiker toegevoegd? Dit zijn zo wat vragen die bij consumenten leven. Wij geven u een aantal vragen van consumenten over suiker met een kort en bondig antwoorden dat u kunt gebruiken in uw communicatie richting uw klant.  Meer weten
6 jun 2017
Onder de diëten is het paleo-dieet in. Eten als de oermens, dat is het motto van de aanhangers van paleo. Maar wat weten we over wat zij precies aten? En in hoeverre is paleo-voeding gezond? Meer weten