Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Hygiëne

15 mei 2017
Producten als oranjegebak en roombroodjes zijn bederfelijke producten. Aandacht voor hygiëne is belangrijk, zeker bij buitenverkoop, waar producten meer open liggen en de temperatuur kan oplopen. Onze hygiëneadviseurs geven een aantal praktische tips en adviezen die u kunt gebruiken om goed voorbereid Koningsdag in te gaan. Meer weten
8 mei 2017
Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen gelden onder andere voor ambachtelijke ondernemers, de horeca, en het retailkanaal. In het nieuwe interventiebeleid staat hoe de NVWA een overtreding op een norm beoordeelt en welke maatregelen zij oplegt. Meer weten
15 mei 2017
In slagroomgebak blijkt het kiemgetal een punt van aandacht. Microbiologisch onderzoek laat regelmatig zien dat de kiemgetallen van slagroomgebak verhoogd of boven de norm zijn. Meer weten

Pages