Zoeken in Kennis & regelgeving:

Dossier Claims

6 Feb 2013
11 Feb 2013
In de Richtlijnen Goede Voeding, opgesteld door de Gezondheidsraad in 2006, worden diverse kwalitatieve richtlijnen gegeven voor een goede voeding voor de gehele bevolking, als onderdeel van een gezonde levenswijze. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen praktisch vertaald in de Richtlijn Voedselkeuze. Voorbeelden van kwalitatieve richtlijnen zijn: Meer weten
11 Feb 2013
Consumenten besteden in toenemende mate aandacht aan voeding en gezondheid. Levensmiddelenproducenten zijn daarop in gesprongen. Zij hebben veel van hun producten in de achterliggende jaren allerhande claims meegegeven, zoals ‘light’, ‘vezelrijk’ of ‘met extra calcium’. De gezonde eigenschappen van het product worden op deze manier benadrukt. Het aantal claims is hierdoor enorm toegenomen, waardoor de consument het overzicht dreigt te verliezen. De Europese Verordening nr. Meer weten