Brood met minder koolhydraten - vragen van klanten

3 Oct 2017

Als het gaat om gezondheid, draait het momenteel bij consumenten om één ding: koolhydraten. Dat zien wij in de mediaberichten en werd duidelijk op het diëtistencongres waar Brood.net aanwezig was. Er was dan ook veel interesse voor de informatie over koolhydraatarm brood. Of eigenlijk is de wettelijk juiste benaming: ‘brood met minder koolhydraten’.  

De vragen die wij zoal ontvingen over brood met minder koolhydraten:

  • hoeveel koolhydraten zitten er in?
  • welke andere ingrediënten worden gebruikt?
  • wordt er bakkerszout (gejodeerd zout) gebruikt?
  • hoe staat het met de vezels?
  • is koolhydraatarm brood beter dan bijvoorbeeld een gewoon volkorenbrood?

Goed voorbereid op vragen van klanten!

Inspelen op deze trend van koolhydraatarm is één. Maar u kunt uw klanten nog beter bedienen wanneer u ook voorbereid bent op vragen zoals deze!

Wij helpen u graag op weg:

  • U weet de receptuur van uw product en kunt dus eenvoudig op een aantal vragen antwoord geven. Verzamel de ingrediëntenlijst en informeer uw personeel over de ingrediënten van het product. Het gebruik van bakkerszout bevelen wij ook voor deze broden aan.
  • De hoeveelheid koolhydraten en vezels adviseren wij te berekenen op basis van de receptuur of, beter nog,  te laten analyseren in een laboratorium. Zie ook het artikel Bepalen van de voedingswaarde van een product
  • Klanten die een koolhydraatarm dieet willen volgen, kunt u brood met een verlaagd koolhydraatgehalte adviseren. Al blijft volkorenbrood een prima keuze, ook bij afvallen.

Lees ook: Welke eisen gelden er voor ‘brood met minder koolhydraten’? 

Advies nodig? Onze kennisspecialisten kunnen u helpen! Voor vragen over:

Afdrukken