Workshop lokale granen

7 Nov 2017 - Nederlands Bakkerij Centrum, Wageningen

De laatste jaren zijn bijzondere broden, lokale grondstoffen en pure producten trendy en veelbesproken binnen de bakkerijsector. Ook de consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag hiernaar groeit. U kunt hier op inspelen door broden van lokale granen aan te bieden. Naast een mooi product heeft u dan een goed verhaal naar uw klanten. In samenwerking met het Nederlands Bakkerij Centrum organiseren wij een workshop waarin uzelf aan de slag gaat met lokale granen.

Doelgroep
Bakkers die met onbehandeld, lokaal graan uit de regio willen werken en met dit graan een lekker en ’toegankelijk’ brood willen maken.

Werkwijze 
De dag wordt verzorgd door Peter Bienefelt (Meester Boulanger en lid van het Boulangerie Team) en Petra Kuiper (NBC)
Tijdens de workshop wordt er gebakken met tarwe soorten en met de spelt rassen Franckenkorn en Filderstolz en worden onderstaande onderwerpen behandeld: 
• Beoordelen van de nieuwe oogst;
• Het bespreken van een bakproef;  over valgetal/enzymen, eiwitkwaliteit en vezels;
• Werken met de lokale molen of het zelf malen van het graan;
• Brood kwaliteit met onbehandeld graan, hoe dit te optimaliseren door receptuur en proces;
• De mogelijkheden en onmogelijkheden.

Uitvoering
Wij voeren de workshop uit bij het Nederlands Bakkerij Centrum, Agro Business Park 75 in Wageningen.

Duur
 10.00 tot 16.00 uur

Datum
7 november 2017
 
Kosten
Op deze training zit een subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.
De workshop kost € 266,- excl. BTW per deelnemer, na aftrek van de subsidie, € 146,- excl. BTW, per deelnemer.
Het minimaal aantal deelnemers per groep is 15.

Certificaat
Aan het eind van de workshop ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.
 
Vragen
Voor vragen over deze training kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers:
André Wijnhorst a.wijnhorst@nba-opleiding.nl of 06-50 898 946
Jasper van Dongeren j.van.dongeren@nba-opleiding.nl of 06-50 580 453
Bij vragen over lokale granen/ receptuur:  Petra Kuiper p.kuiper@nbc.nl of 06- 46 175 943

Schrijf in via de NBA