Voedingswaardeberekening

De voedingswaarde van een product speelt voor steeds meer klanten een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing ervan. Om die reden is het, als producent van levensmiddelen, belangrijk de voedingswaarde op het etiket te vermelden. Sinds 13 december 2014 is het vermelden van de voedingswaarde zelfs voor een aantal producten verplicht. Het NBC kan u hierbij helpen.

Een vrij bewerkelijke, maar betrouwbare methode is het berekenen van de voedingswaarde van uw product op basis van de receptuur en voedingswaarde-informatie van de grondstoffen die u gebruikt heeft. Het NBC heeft hiervoor een Excelsheet ‘voorbeeld voedingswaardeberekening’ en bijbehorend stappenplan ontworpen waarmee u zelf aan de slag kunt gaan met het berekenen van de voedingswaarde.

Wilt u liever de berekening van de voedingswaarde uitbesteden? Het NBC kan deze dienst voor u uitvoeren. Voor een offerteaanvraag, neem contact op met het NBC; telefoonnummer 0317-471212 of mail naar kennis@nbc.nl ovv offerte voedingswaardeberekening.