Kwaliteitsanalyse grondstoffen

Als bakker wilt u uw klanten blijven verrassen met nieuwe en innovatieve kwaliteitsproducten. Zó onderscheidt u zich van concurrentie en bindt u klanten aan uw bedrijf. U wilt uw klanten altijd de kwaliteit bieden die ze verwachten en dat mag niet gepaard gaan met hoge faalkosten. 

Vanuit resultaten van grondstofanalyses van de afgelopen 2,5 jaar zien we  behoorlijke verschillen in de constantheid van de kwaliteit van grondstoffen. Die verschillen hebben grote invloed op de producten in uw winkel.

Hoe krijgt u een constante kwaliteit van grondstoffen?
Als u af zou gaan op de specificaties van uw grondstoffen, zou de kwaliteit constant moeten zijn. Echter, de gebruikte grondstoffen zijn veelal natuurproducten en dus wisselend van kwaliteit.  Met standaard bakproeven van het NBC krijgt u meer inzicht in de kwaliteit van uw grondstoffen.

Deze standaard bakproeven geven inzicht in het gedrag en samenhang van de ingrediënten in uw productieproces. De objectieve bakproef (wij zijn niet gebonden aan leveranciers) is uniek in Nederland omdat het slechts een minimaal volume verschil van enkele cc’s heeft.

Kwaliteit zonder hoge faalkosten
Het uiteindelijk resultaat is dat u weet welke  eigenschappen van grondstoffen te gebruiken die naadloos aansluiten op uw productieomgeving of –proces . Nu u weet waar u aan toe bent borgt u een constante kwaliteit en bespaart u op faalkosten, die erg hoog kunnen uitvallen. Hiermee heeft u volledig de regie in handen!

kwaliteitscontrole grondstoffen voor de bakkerij