Hygiënetool

 

Als bakkerondernemer bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Met de digitale Hygiënetool van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) voert u snel en eenvoudig de meest actuele richtlijnen van de Hygiënecode in.

De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidssysteem dat speciaal is toegespitst op de bakkerijbranche. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit om te zien of u werkt volgens deze laatste eisen aan voedselveiligheid. Met de Hygiënetool van het NBC kunt u de richtlijnen van de huidige Hygiënecode eenvoudig toepassen in uw eigen bedrijf.

Hygiëne op maat
De Hygiënetool is een digitaal hulpmiddel op internet, dat het NBC heeft laten ontwikkelen om bakkers te ondersteunen bij het invoeren van de meest recente Hygiëneregels in het eigen bedrijf. Met de Hygiënetool kunnen diverse werkinstructies, schoonmaakschema’s en registratieformulieren die relevant zijn voor uw onderneming gemakkelijk bedrijfsspecifiek gemaakt worden. Stap voor stap doorloopt u de kritische processen in uw bedrijf en u kunt wijzigingen direct doorvoeren. Zo richt u stap op voor stap op eenvoudige wijze en geheel op maat uw eigen Hygiënetool in. Met onze Hygiënetool beschikt u over een bedrijfsspecifiek systeem, waarmee u de hygiëne binnen uw onderneming kunt optimaliseren.

Persoonlijke inloggegevens
De Hygiënetool van het NBC is te gebruiken op iedere computer met een internetverbinding. U ontvangt van ons uw persoonlijke inloggegevens. Vervolgens bepaalt u zelf welke personen of gebruikers u toegang geeft tot uw Hygiënetool en welke rechten zij krijgen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld documenten toevoegen, verwijderen of wijzigen of uitsluitend documenten vanuit de tool printen. U bepaalt welke autorisaties u verleent en aan wie.

Meerdere locaties
In uw eigen Hygiënetool kunt u eventueel meerdere locaties van uw bedrijf toevoegen. Voor iedere locatie kunt u een aparte uitwerking van de Hygiënecode aanmaken, met daarin alle relevante documenten per locatie. U beheert de betreffende documenten van al uw filialen op één centrale plek. Ook is het mogelijk om uw bedrijfslogo toe te voegen om de documenten nog persoonlijker en
professioneler te maken.

Advies bij de Hygiënetool
De Hygiënetool van het NBC is zeer gebruiksvriendelijk. Vindt u het toch plezierig om bij het invoeren van de Hygiënecode in uw bedrijf advies te krijgen? Dan komt onze Hygiëne-adviseur graag bij u langs in uw bedrijf. Samen met hem maakt u de nodige werkinstructies en registratieformulieren aan. Hij leert u om zelf wijzigingen aan te brengen en een schoonmaakplan te maken. Zo leert u om de Hygiënetool zelf te beheren.

Met de Hygiënetool van het NBC kunt u de Hygiënecode snel en eenvoudig binnen uw bedrijf invoeren. U maakt de code op maat per locatie of afdeling van uw bedrijf en bewaart alle gegevens online, zodat u deze vanaf elke computer met een internetverbinding kunt benaderen. De Hygiënetool is daardoor een praktisch hulpmiddel binnen uw bedrijf, dat u veel tijd kan besparen en duidelijkheid geeft aan uw personeel.