Hygiëne advies

Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.

Ieder bedrijf in Nederland dat met levensmiddelen werkt, moet van de overheid een systeem handhaven waarmee de voedselveiligheid gegarandeerd kan worden. Voor u en uw medewerkers is het vanzelfsprekend dat er hygiënisch gewerkt wordt in uw bedrijf. De inrichting van de bakkerij is daarop ook afgestemd. Maar uw bedrijf is constant in beweging. U stelt uw bedrijfsvoering regelmatig bij, u werft nieuwe medewerkers en u krijgt te maken met veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Al dat soort zaken zijn van invloed op hygiëne. Het NBC helpt u met het Hygiëne advies graag om altijd volledig up-to-date te blijven.

Hoe werkt een Hygiëne advies?
Twee of meerdere malen per jaar bezoekt een van onze gekwalificeerde hygiëneadviseurs uw bedrijf en toetst uw hygiënebeleid op basis van de Hygiënecode. Hij gaat op praktische wijze door de gehele bakkerij heen, betrekt daarbij uw medewerkers en bekijkt de verschillende managementonderdelen en registratieverplichtingen. Daarna weet u zeker dat u aan alle huidige en wettelijke eisen voldoet. U ontvangt van de adviseur direct een rapport waarin de sterke punten en de verbeterpunten van uw hygiënebeleid staan vermeld. Dit rapport kan ondersteund worden met foto’s van voorbeeldsituaties. Op basis van dit rapport krijgt u een persoonlijk afsluitend advies, waarmee u na afloop meestal eenvoudig uw organisatie kunt bijsturen voor het gewenste resultaat.

Microbiologisch onderzoek
Na afloop van zijn bezoek neemt onze adviseur enkele producten van u mee voor een microbiologisch onderzoek. Wanneer uw producten niet aan de wettelijke eisen voldoen, informeren wij u daarover zo spoedig mogelijk. U ontvangt sowieso een naslagwerk met microbiologische uitslagen. Wanneer de uitslag van het onderzoek van uw producten negatief is, kunt u de oorzaak daarvan in dit naslagwerk opzoeken. Ook vindt u hierin maatregelen die u kunt nemen om in het vervolg een negatieve uitslag te voorkomen.

Certificeren
Voldoet u nog niet aan alle eisen of wilt u uw kennis op het gebied van hygiëne weer eens opfrissen? Dan verzorgt het NBC graag een cursus voor u en uw medewerkers. Zo kunt u uw klanten een veilig product bezorgen en u bent altijd goed voorbereid op een bezoek van de nVWA. Wanneer u wel voldoet aan alle eisen uit de Hygiënecode, is het mogelijk uw bedrijf te laten certificeren door Stichting Voedsel Veiligheidinspectie Wageningen. Dit is een waardevol signaal richting uw klant dat hygiëne hoog aangeschreven staat binnen het bedrijf, wat uw onderneming een betrouwbaar en professioneel imago geeft.